BildelarExpert.se

25 % rabatt på boende på Hasselbacken

Gör Hasselbacken Chess Open till en alldeles speciell upplevelse. Nu har du chansen att bo på hotellet där schackturneringen avgörs, och det till en bra deal! Hasselbacken erbjuder 25 % rabatt på listpriset till alla schackspelare.

Boka på telefon +46 8 517 343 00 och uppge att du ska spela i GP-turneringen.

Hasselbacken ligger i hjärtat av Djurgården, och står som värd för Hasselbacken Chess Open. Schackturneringen spelas i Spegelsalen som finns på hotellets andra våning.

Utanför dörren ligger Vasamuseet, Junibacken, ABBA-museet och Skansen.

Koppla av på hotellets terass med utsikt över trädgården efter partiet. Därefter är du välkommen att äta middag i den eleganta restaurangen Hasselbacken eller lobbybaren. Hela hotellet har fritt wifi.

Läs mer om hotellet här.

Officiell inbjudan klar: Välkommen till Hasselbacken Chess Open 2-4 november 2018

Hasselbacken Chess Open 2018 ingår återigen i Sveriges Schackförbunds tävlingsserie Svenskt Grand Prix. Hasselbacken Chess Open spelas i år 2–4 november.

Här är den officiella inbjudan.

The invitation in english.

Här anmäler du dig.

Här bokar du hotell på Scandic Ariadne.

Här bokar du hotell på Scandic Hasselbacken.

Segraren 2017: IM Philip Lindgren. Foto: Lars OA Hedlund

Tack till spelare, funktionärer, domare, publik och Hasselbackens personal

2017 års upplaga av Hasselbacken Chess Open är över. Arrangörerna Stockholms Schacksällskap och Stockholms Schackförbund vill tacka alla som på något sätt bidrog till schackfesten på Hasselbacken.

Det var också ett stort intresse bland publik som inte var på plats – det vittnar de över 17 000 sidvisningarna på den här hemsidan under turneringsdagarna. Vi ses igen under Allhelgonahelgen 2018! Här nedan kan ni läsa alla sammanfattningar av turneringen, inklusive en intervju med segraren Philip Lindgren, Limhamns SK.

Intervju med IM Philip Lindgren, vinnare i Hasselbacken Chess Open

IM Philip Lindgren, Limhamns SK, besegrade FM Martin Lokander i sista finalpartiet. Därmed vann Lindgren Hasselbacken Chess Open 2017. Här är en segerintervju med honom kort efter segerpartiet

Foto: Lars OA Hedlund

Hur gick känslorna inför det sista partiet mot Martin Lokander?

- Det var nervöst så klart. Men då jag hade vit så ville jag ändå försöka pressa och hålla mig utanför teorin. Martin är erkänt duktig i spelöppningarna.

Och nu efteråt?

- Jag är förstås väldigt glad att vinna turneringen!

Partiet vände när du fick in taktiken på e7 med springaren.

-Precis. Martin skulle ha behövt byta på f3 innan. Senare fick han offra kvalitet för att minska mitt tryck på sjunde raden.

Du hade materiellt överläge i slutet - två torn mot två springare - men du var också i tidsnöd. Hur tänkte du vid det läget?

- Jag bestämde mig för att offra tillbaka, vilket gav mig en enklare ställning som var vunnen. Jag ville ju inte åka på någon springargaffel.

Vad är dina intryck av Hasselbacken Chess Open?

- En jättetrevlig turnering och fina spellokaler. Ett fint genomfört arrangemang! Sen satt vi på toppborden i ett väldigt lugnt och fint rum. Det tror jag gynnade mig. Jag spelar mycket bättre då, har lättare att fokusera.

Hur tänker du på totala GP-sammandraget?

- Nu har jag spelat alla 3 deltävlingar, så visst funderar jag starkt på att satsa på den totala segern i Svenskt Grand Prix.

Vad händer närmast?

- Nu blir det match i Bundesliga med min klubb Bayern München. Vi möter Baden-Baden som har ett helt gäng 2700-spelare. Det ska bli roligt!

Och ditt nästa besök i Stockholm?

- Jag funderar på att ställa upp i Rilton Cup i vinter.

Och du återvänder till Hasselbacken Chess Open nästa år?

- Haha! Ja, det är mycket troligt.

Alla partier i Hasselbacken Chess Open

Här är samtliga livepartier från Hasselbacken Chess Open 2017. Klicka på de tre punkterna ovanför brädet för att få en meny med alla partier.

Här kan du ladda hem alla partier i pgn-format – rond för rond.