IM Philip Lindgren, Limhamns SK, besegrade FM Martin Lokander i sista finalpartiet. Därmed vann Lindgren Hasselbacken Chess Open 2017. Här är en segerintervju med honom kort efter segerpartiet

Foto: Lars OA HedlundHur gick känslorna inför det sista partiet mot Martin Lokander?


– Det var nervöst så klart. Men då jag hade vit så ville jag ändå försöka pressa och hålla mig utanför teorin. Martin är erkänt duktig i spelöppningarna.


Och nu efteråt?


– Jag är förstås väldigt glad att vinna turneringen!


Partiet vände när du fick in taktiken på e7 med springaren.


-Precis. Martin skulle ha behövt byta på f3 innan. Senare fick han offra kvalitet för att minska mitt tryck på sjunde raden.


Du hade materiellt överläge i slutet – två torn mot två springare – men du var också i tidsnöd. Hur tänkte du vid det läget?


– Jag bestämde mig för att offra tillbaka, vilket gav mig en enklare ställning som var vunnen. Jag ville ju inte åka på någon springargaffel.


Vad är dina intryck av Hasselbacken Chess Open?


– En jättetrevlig turnering och fina spellokaler. Ett fint genomfört arrangemang! Sen satt vi på toppborden i ett väldigt lugnt och fint rum. Det tror jag gynnade mig. Jag spelar mycket bättre då, har lättare att fokusera.


Hur tänker du på totala GP-sammandraget?


– Nu har jag spelat alla 3 deltävlingar, så visst funderar jag starkt på att satsa på den totala segern i Svenskt Grand Prix.


Vad händer närmast?


– Nu blir det match i Bundesliga med min klubb Bayern München. Vi möter Baden-Baden som har ett helt gäng 2700-spelare. Det ska bli roligt!


Och ditt nästa besök i Stockholm?


– Jag funderar på att ställa upp i Rilton Cup i vinter.


Och du återvänder till Hasselbacken Chess Open nästa år?


– Haha! Ja, det är mycket troligt.