newsponsor

Stockholms Schackförbund stödjer Stockholms Schacksällskaps jubileumsturnering Hasselbacken Chess Open med ett bidrag som ger turneringen chansen att bli något alldeles extra. Stockholms Schackförbunds ordförande Jan Wikander ger här sin kommentar till beslutet att stödja turneringen:

”Stockholms Schackförbund har som huvuduppgift att få fler att spela schack. Vi gör detta genom att arrangera turneringar på bl a Stockholms Schacksalonger, men också genom dagliga besök i skolorna. Vi har lyckats förträffligt och har i dag ca 13 500 registrerade medlemmar i ca 220 klubbar.
Min målsättning sedan jag under 2012 blev vald till ordförande för förbundet var och är att dels utbilda fler ungdomsledare, dels att få våra klubbar att arrangera tävlingar. Sällskapet inkom med en välformulerad ansökan om partnerskap som styrelsen behandlade på två möten. Vi kom fram till att det är självklart att vi dels ska hylla världens tredje äldsta schackförening som fyller 150 år under 2016, dels se möjligheten att få med så många juniorer som möjligt i turneringen och i kringarrangemang.
Stockholms SF har haft en positiv utveckling av ekonomin de senaste åren vilket i första hand ska gynna våra medlemsföreningar i deras arbete med  juniorer.
Stockholms Schackförbund ser fram mot en högklassig turnering på Hasselbacken och vi är stolta att få vara en aktiv del av detta jubileum. Att redan ett halvår innan turneringsstart kunna redovisa nästan 200 anmälda deltagare är sensationellt bra med schackliga mått mätt!”
Hälsningar och lycka till!
Jan Wikander
Ordförande St SF

Stockholms schacksällskaps ordförande Stefan Lindh säger efter Stockholms Schackförbunds beslut att stödja Hasselbacken Chess Open:
– Stockholms Schackförbunds bidrag till Hasselbacken Chess Open värmer ända in i själen då Stockholms Schacksällskap under många år samarbetat på många plan med förbundet avseende bland annat juniorturneringar, turneringar av allmänt slag med mera.
Samarbetet mellan förbundet och Sällskapet avseende juniorturneringar kommer nu dessutom att intensifieras kommande år, en önskan från både förbundet och Sällskapet. Sällskapet var ju också med som en av fyra klubbar att grunda förbundet vilket vi är mycket stolta över! Sällskapet har även under många år även hyrt in sig i förbundets fina spellokaler och under alla år trivts där både med det schackliga men också med det sociala.
– Styrelsen i Stockholms Schacksällskap vill än en gång tacka Stockholms Schackförbund för bidraget men också därför utlova att tack vare bidraget kommer Hasselbacken Chess Open bli något alldeles utöver det vanliga. LÄS MER om Stockholms Schackförbund.